Το προσωπικό του κέντρου αποθεραπείας μας δουλεύει στενά για να αποκαταστήσει, διατηρήσει και να προωθήσει το μέγιστο επίπεδο λειτουργιάς και ευημερίας. Η φροντίδα παρέχεται βασιζόμενη σε κοινή διαδικασία αποφάσεων ως αποτέλεσμα συναντήσεων και συνεδριών αξιολόγησης.

Το προσωπικό παροτρύνεται να συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια για να βελτιώνει τον επαγγελματισμό του.

 

 • Φραγκάκης Γιώργος
 • Μάρκου Ευάγγελος
 • Σίσκογλου Ελευθερία
 • Ζώγκος Ιωάννης
 • Λογοθέτη Σοφία
 • Μπάκουλη Αργυρώ
 • Νιούτσικου Γ.Κώστια
 • Μπερτσιά Βασιλική
 • Τζούλα Διονυσία
 • Παρίκου Κατερίνα

Επιστημονικός Διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης είναι ο Φραγκάκης Γεώργιος, ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης – Φυσίατρος.

Ιατρική Σχολή Karol Marcinkowski, Πολωνία (Αγγλόφωνο Τμήμα). Ειδικεύτηκε στην Αποκατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου εκπαιδεύτηκε στην στατική και κινητική ανάλυση βάδιση με τη βοήθεια πελματογραφήματος και στον ηλεκτροδιαγνωστικό έλεγχο με Ηλεκτρομυογράφημα.

Κατέχει τον ευρωπαϊκό τίτλο της ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Έχει εξειδικευτεί στον Ιατρικό Ηλεκτροβελονισμό, στη μέθοδο Mckenzie και σε τεχνικές εγχύσεων για διαχείρηση επώδυνων συνδρόμων. Δραστηριοποιείται ως ιατρός αποκατάστασης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ομιλεί Αγγλικά και Πολωνικά. Είναι πιστοποιημένο μέλος για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές και εγγεγραμμένος σε πάνω από 6 ιατρικές εταιρίες.

 

 

Ο ιατρός Ευάγγελος Μάρκου, αποφοίτησε με άριστα  από την Ιατρική του Πανεπιστημίου της Παβία - Ιταλία και εν συνεχεία ολοκλήρωσε και την ειδικότητά του στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο  “Fondazione IRCCS San Matteo - Pavia”.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και έχει συμμετάσχει σε έναν μεγάλο αριθμό συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (European Respiratory Society).

Υπεύθυνη της Διαιτολογικής μονάδας του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης είναι η κα Σίσκογλου Ελευθερία, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο London Metropolitan University της Αγγλίας και έκανε την πρακτική της εξάσκηση στα νοσοκομεία Basildon&Thurrock University Hospitals NHS trust και στο Queen Mary’s Sidcup NHS trust του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο για την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου στην Αθλητική Διατροφή.

Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές στο ΚΕΑΔΔ και κατέχει τον τίτλο Master Practitioner on Eating Disorders από το National Center For Eating Disorders της Αγγλίας. Τον τελευταίο χρόνο συνεχίζει τις σπουδές της στον τομέα της Ψυχολογίας.

Διατηρεί το Διαιτολογικό της γραφείο μαζί με τον σύζυγό της στην Κόρινθο αναλαμβάνοντας μεγάλο εύρος περιστατικών όπως π.χ. παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιοπροστατευτική διατροφή, διατροφή στη εγκυμοσύνη και στον θηλασμό, διατροφή αθλητών, αντιμετώπιση διατροφικών ελείψεων, διατροφικές διαταραχές κτλ. Έχει διοργανώσει ομιλίες και ημερίδες με θέμα την διατροφή σε σχολεία και συλλόγους με στόχο την επιστημονική πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής.

 

Ο Ζώγκος Ιωάννης γεννήθηκε στην Αλμυρή Κορινθίας. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στην Κόρινθο, ενώ το 1985 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


1987- 1993: ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Ορθοπεδική


Εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της ειδικότητας:
α) Παιδοχειρουργική (1 χρόνος στο Τζάνειο Νοσοκομείο)
β) Παιδοορθοπεδική (1 χρόνος στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού)
γ) Ορθοπεδική Ενηλίκων (3 χρόνια στο Ασκληπιείο Βούλας)

Έχει μετεκπαιδευτεί στο Nuffield Orthopaedic Centre του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Από το 1984 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κόρινθο, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μικροχειρουργική άκρας χειρός- Αρθροσκοπήσεις- Κατάγματα).

Άλλη εκπαίδευση:

 • 3 χρόνια ενεργό μέλος στην Εταιρεία Ψυχοσωματικών Μελετών με εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια
 • 6 χρόνια Επιμελητής Ιατρικών Εργαστηρίων στα ΤΕΙ Αθηνών

Άλλες δραστηριότητες:
Ζωγραφική (πυρογραφία με σμάλτο), ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων, αγροτικές εργασίες

Προϊσταμένη Τμήματος Υδροθεραπείας


Απόφοιτη απο το Δημοκρείτιο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ), ως Καθηγήτρια  Φυσικής Αγωγής με τρείς ειδικότητες (αποκατάσταση ατόμων με χρόνιες  παθήσεις, κολύμβηση, αντισφαίριση). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού  Διπλώματος (MSc) στον τομέα Υγεία και Αναψυχή με ειδίκευση στην άσκηση  ατόμων με χρόνιες παθήσεις, Κλινική Εργοφυσιολόγος.
Έχει εργαστεί στο Δ.Π.Θ. στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), στο Δ.Ο.Ν.Α. Κομοτηνής, στην Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού και στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας. Πολύχρονη συμμετοχή  και οργάνωση στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς  και συμμετοχή και οργάνωση σεμιναρίου στα πλαίσια του Διεθνές  Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής με τίτλο " Σχεδιασμός προγράμματος  θεραπευτικής άσκησης στο νερό".
Έχει διοργανώσει ομιλίες και ημερίδες με διάφορα θέματα στα πλαίσια  Άσκηση και Υγεία με στόχο την πληροφόρηση του κοινού σε θέματα  άσκησης, χρονίων παθήσεων και υγεινού τρόπου ζωής.

 

Ψυχολόγος Υγείας
Προϊσταμένη του τμήματος Ψυχολογικής Υποστήριξης

Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Γ’ Καπή του Νομού Ρεθύμνης. Το 2007 έλαβε την άδεια άσκησης επαγγέλματος για όλη την επικράτεια. Μετά από εξέταση σε τέσσερα μαθήματα και συνέντευξη, επιλέχθηκε για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψυχολογία της Υγείας», που οργάνωσε το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο περιλάμβανε την παρακολούθηση δώδεκα μαθημάτων, διπλωματική εργασία και 2500 ώρες κλινικής άσκησης.

Η κλινική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (δέκα μήνες) και την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου (οκτώ μήνες). Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με άριστα και υποτροφία. Εργάστηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων Κηφισιάς και Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά έργα που αφορούσαν στον τομέα ειδίκευσής της και έχει δημοσιεύσει έρευνα της στο ευρωπαϊκό περιοδικό «Journal of Health Psychology» σχετικά με τις πεποιθήσεις για την ασθένεια, τα σχετικά με την ασθένεια προβλήματα και την υποκειμενική αντίληψη της υγείας σε άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Η Νιούτσικου Γ. Κώστια γεννήθηκε  το 1988 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Κόρινθο όπου διαμένει έως και σήμερα.
Σπούδασε στο τμήμα Λογοθεραπείας του Queen Margaret University, Edinburg.  Εργάστηκε υπό την εποπτεία άριστων λογοθεραπευτών, λαμβάνοντας κατάρτιση θεραπειών σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις, από την νηπιακή ηλικία έως και τους υπερήλικες. Εκπαιδεύτηκε στον τομέα της δυσφαγίας και της αποκατάστασης  Πιστοποιητικό (1.2 ASHA/AOTA CEUs) ικανή να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε  κλινική περίπτωση ασθενή, ώστε να αναπτύξει τις κατάλληλες Στοματικές και Μυο-Κινητικές Λειτουργίες και να Σιτιστεί με ασφάλεια. Συμμετείχε και εκπαιδεύτηκε σε διάφορες μεθόδους και προγράμματα:

 • DIR/ floortime Approach
 • PECS
 • Νοηματική γλώσσα
 • Oral motor and dysfagia

Από το 2011 έως και σήμερα διατηρεί γραφείο λογοθεραπείας στην κόρινθο παρέχοντας ατομικές & ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά και ενήλικες με εκγενετή ή επίκτητες διαταραχές.
Παράλληλα από το Μαΐο το 2014 εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένης στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης.

Προϊστάμενη Φυσικοθεραπείας της κλειστής νοσηλείας του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης είναι η κ.Μπερτσιά Βασιλική.

Πτυχιούχος της σχολής της Φυσικοθεραπείας του Βελιγραδίου και πτυχιούχος του ιδίου τμήματος του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

Έκανε την πρακτική της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε σε ομάδες Α' Εθνικής, γυναικείου βόλευ, 'ΑΙΑΝΤΑΣ-ΕΥΟΣΜΟΥ' ΚΑΙ 'ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ' και σε μεγάλα φυσικοθεραπευτήρια στη Θεσσαλονίκη.
Στη σταδιοδρομία της, στη συνέχεια, διατηρούσε ως ιδιώτης, εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας για αποκατάσταση, μυοσκελετικές και νευρολογικές παθήσεις.

Είναι μετεκπαιδευμένη και επίσημη θεραπεύτρια των τεχνικών, Manual Therapy-OMT Kalteborh-Evjenth Concept, Trigger-points, PNF, Bobath, Constraint induced Movement Therapy  και με θεραπευτική προσέγγιση κατά Brunnstrom, ενώ επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον για τη διαρκή της ,επιστημονική κατάρτιση και ενημέρωση για τις νέες τάσεις και  τη δυναμική στο χώρο της Φυσικοθεραπείας ,μέσα από σχετικά σεμινάρια και συνέδρια ,όπως για την αποκατάσταση κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων,για την φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση ασθενών της μονάδας εντατικής θεραπείας,για την εφαρμογή της ηλεκροθεραπείας σε διαταραχές του Κ.Ν.Σ κ.α.

Είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και  επίσημο μέλος του Τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Προϊσταμένη Εργοθεραπείας - Κλειστής και Ανοιχτής Νοσηλείας

Απόφοιτη της σχολής Εργοθεραπείας του Ανώτατο Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε σε προγράμματα αποκατάστασης ατόμων με νευρολογικές διαταραχές στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ.  Εργάστηκε σε μεγάλα κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα,  2010-2011 αρχικά εθελοντική εργασία στο κέντρο αποκατάστασης Ιατρική Άσκηση, έπειτα 2013-2014 ως πτυχιούχος και υπεύθυνη του τμήματος Εργοθεραπείας της απογευματινής ημερήσιας νοσηλείας στο κέντρο αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ και από το 2014 έως σήμερα στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης.


Στην σταδιοδρομία της παρείχε θεραπείες σε άτομα με άνοια και εκπαίδευση των φροντιστών τους,  υπηρεσίες μελέτης εργονομίας του χώρου και προσαρμογές των κατοικιών κατάλληλες για άτομα με ειδικές ανάγκες και θεραπείες σε παιδιά με εκ γενετής ή επίκτητες διαταραχές.


Πιστοποιημένη θεραπεύτρια των μεθόδων Bobath και PNF. Υπεύθυνη του τμήματος Εργοθεραπείας, ως εξωτερικός συνεργάτης, από 9/2015 σε κέντρο για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Κατερίνα Παρίκου - Λογοθεραπεία

Απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας, της σχολής Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Πατρών. Απέκτησε 900 υποχρεωτικές ώρες κλινικής εμπειρίας, οι οποίες διεξαγόντουσαν κάτω από την εποπτεία επαγγελματιών Λογοπαθολόγων/Λογοθεραπευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, σε ειδικά σχολεία, σε ιδρύματα και στην Κλινική Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι.

Ασχολήθηκε με την Εναλλακτική και Επαυξητική Επικοινωνία στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δύο νέες υπολογιστικές φωνές μία ανδρική και μία γυναικεία. Έκανε την Πρακτική της άσκηση στην ΜΚΟ Κέντρο Πληροφόρισης και Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Το 2011, ξεκίνησε να εργάζεται σε πλαίσια αναπτυξιακών και επίκτητών νευρογενών διαταραχών της επικοινωνίας. Ήταν συνιδρύτρια ενός εθελοντικού προγράμματος εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με κοινωνικές δυσκολίες. Τον Ιούλιο του 2015, ξεκίνησε την συνεργασία της με το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι ως Προϊσταμένη του τμήματος Λογοθεραπείας.