ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 2016 / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


Στης 28 Απριλίου 2014, το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στο Λουτράκι, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά. Το έργο αυτό είχε ξεκινήσει πριν την οικονομική κρίση από μια οικογένεια που με πολύ δουλειά, επιμονή και υπομονή κατάφερε να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Από το 2014 και μετά, αυτή η οικογένεια έχει μεγαλώσει και συνεχίζει να μεγαλώνει - με μόνιμο προσωπικό και επιστημονικό προσωπικό που έχει φτάσει τα 80 μέλη αλλά και άλλους τόσους εξωτερικούς συνεργάτες.

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


Το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ως πρότυπη μονάδα παροχής υγείας στον Νομό Κορινθίας στηρίζει τους αθλητικούς συλλόγους του Νομού.
Στα πλαίσια της προσέγγισής μας στην τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερη χαρά μας να ανακοινώσουμε συνεργασία στήριξης με το τμήμα  χάντμπολ του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Περισσότερα...

"Dance into Stillness" 4ωρο σεμινάριο Aquatic Bodywork με τον Steve Karle

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (17:00 - 21:00) στο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι

 

"Dance into Stillness"

Μέσα από ασκήσεις και διαλογισμό βασισμένα στην βιοδυναμική κρανιοιερή θεραπεία, θα φέρουμε την συνειδητότητα στα βάθη της ηρεμίας και της κίνησης, στον εαυτό μας και σε ζευγάρια. Θα εξερευνήσουμε τρόπους να συνομιλούμε με ένα άλλο σώμα και να επιτυγχάνουμε την ροή, «ακούγοντας» τις αυθεντικές κινητικές διαθέσεις του σώματος. Πώς να κάνουμε χρήση στα στερεοτυπικά κινητικά πρότυπα που δημιουργεί η ένταση ώστε να ακολουθήσουμε το ταξίδι της αυθεντικής κίνησης. Θα αγγίξουμε την έννοια της ουδετερότητας και της δεκτικότητας, ποιότητες νερού και βασικές αρχές του Aquatic Bodywork.

Περισσότερα...

Σεμινάριο Aquatic Therapy στις 14-15 Ιουνίου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ AQUATIC THERAPY στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάσταστης στο Λουτράκι

14-15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Υδροθεραπεία είναι η εφαρμογή  μεθόδων κινησιοθεραπείας (Bad-Ragaz, Ai Chi, Aquatic Motor Control, Pediatric Halliwick, Aquatic Therabands, Αqua Stretching) στο νερό τόσο σε ατομικό επίπεδο (Φυσικοθεραπευτής-συμμετέχων), όσο και σε μικρότερες ομάδες ομοιοπαθούντων. Αποτελεί την ανατρεπτική και εναλλακτική μορφή αποκατάστασης και  άσκησης  πληθυσμών όλων των ηλικιών από 6 μηνών ως 80 ετών.

Περισσότερα...

Σεμινάριο κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα

Halliwick Concept Foundation Course

Swimming and Therapy for People with Disabilities

Σεμινάριο κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα

25-26-27-28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

στο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι

Περισσότερα...